10. Rejsebrev: Atlanten 1720 sømil. til St. Lucia den 30. november 1999.

Hej Igen!

Atlanten 20 grader 54 minutter nord, 31 grader 38 minutter vest, den 30. november 1999.

Det går stille og roligt derudad. Vi har nu kun 1720 sømil. tilbage til St. Lucia og er 990 sømil. fra Las Palmas. Vi har for øjeblikket en nordøstlig vind på ca. 10 m pr sek., og vi går ca. 5 knob. De sidste par dage har der været svag vind, hvor vi knapt kunne holde 4 knob.

I forgårs fangede vi endnu en fisk - en stor guldmakrel. Vi spiste den om aftenen, den var helt lys i kødet som en torsk, og den smagte utrolig godt. Den første, vi fangede forleden dag, var en lille tun - vist nok en spansk tun, den var rød og meget blodig i kødet, også den smagte godt. Ja - selv Thomas, som ellers aldrig spiser fisk, synes nu, at nyfanget fisk er lækkert. Den første fisk skar vi op i bøffer på tværs af fisken. Den anden fileterede vi . Fisken blev så stegt på panden, og som tilbehør fik vi kogte kartofler og gulerødder med en senneps sovs, som Thomas laver.

Rasmus fangede en tun
Rasmusmed sin tun tun Thomas skræller kartofler
Så er der dækket op med stegt tun
Tiden får vi til at gå med bla at spille skak
og dam og solbade

I dag har vi prøvet at tage en solhøjde med sekstant. En solhøjde giver en stedlinie i søkortet, som er vinkelret på retningen mod solen. Vores stedlinie lå kun 1-2 sømil fra den rigtige position, som vi får fra GPS'en. Efter at det er første gang, vi forsøger at bestemme vores position med sekstant, må det siges at være godt. Til at reducere - sådan hedder det - den målte højde og tiden til en stedlinie benytter jeg et PC-program, som kun skal have disse to størrelser som input. Vi har dog også diverse almanakker og tabeller med som backup. Min sekstant er for øvrigt en helt ny professionel Freiberger fra 82.

Vi må lige checke om GPS'en viser rigtig!

Til at bestemme vores position  bruger vi ellers kun GPS'en.  Jeg har 2 bærbare med - en Garmin 38, som er ca 4 år gammel og en 12 kanals Garmin 12, som er helt ny. Begge har fungeret helt uden problemer. GPS'en sidder på en lille hylde i cockpittet og er altid tændt. Jeg har ikke monteret nogen mekanisk log. Jeg har dog en gammel Walker slæbelog med, som vil kunne bruges, hvis elektronikken svigter.

Vi har for øvrigt kontakt med flere af de danske både på 6.230 Mhz. Kl 16:30 UTC hver dag. Tiden fordriver vi med at sove og læse bøger. Rasmus tegner og er ved at studere Bibelen. Vi har kun set lyset fra en båd den sidste uge, og der er højest et par stykker, som vi kan få kontakt med via VHF'en. En af årsagerne til, at vi ikke ser nogle både, er måske, at vi går en nordligere og mere direkte kurs end de fleste andre både. På SSB-radioen har vi daglig kontakt med netcontrolleren, som vi afgiver vores position til.

Vores positioner for de forløbne dage har været:

Så er der bid igen en guldmakrel
Rasmus posere med sin fangst Guldmakrellen fileteres
Retur til forrige side
Retur til S/Y NETT's hjemmeside
Noonsite-links til lande undervejs til Caribien
West Europa & Nord Atlantiske Øer
Azores, Bermuda, Canary Islands,Denmark, France, Germany, Madeira, Netherlands, Portugal, Spain, United Kingdom
Caribien
Anguilla, Antigua & Barbuda, Aruba, Dominica, Grenada, Guadeloupe, Martinique, Montserrat, Sint Maarten, St Barts, St Kitts & Nevis, St Lucia, St Martin, St Vincent & the Grenadines, US Virgin Islands
Informationer om Caribien
Kort Over Caribien


Copyright © 07. March 2009 Flemming Bitz . Ingen af disse breve må helt, delvis eller i omskrevet form publiceres uden en skriftlig tilladelse fra forfatteren.

My status
Ring via Skype!