11. Rejsebrev Atlanten, 1360 sømil til St. Lucia den 4. december 1999

Hej igen!

Atlanten 18 grader 39 minutter nord, 37 grader 46 minutter vest, den 4.december 1999.

Så er vi nået halvvejs -  dvs. vi har 1360 sømil tilbage at sejle til St. Lucia. Vi har haft 3-4 dage med næsten ingen vind, så vi var nødt til at bruge motoren lidt. I går gik vinden over i nordøst og er er nu tiltaget til ca. 10 m pr sek. og vi går mellem 5 og 6 knob. Jeg tror, at det er passaten, som vi endelig har fået.

Humøret var lidt nedtrykt de dage, hvor vi ikke havde nogen vind. Efter at vinden igen er kommet, er humøret steget betragteligt. Jeg var ellers begyndt at regne på hvor meget proviant, vi havde tilbage. I Las Palmas provianterede vi til 30 dage, og vi havde beregnet at vi skulle have 1 morgenmåltid og 2 hovedmåltider pr dag. Praksis har imidlertid vist, at vi kun kan spise 1 hovedmåltid om dagen, så der skulle være proviant til næsten 2 måneder !. Vand har vi stuvet på flere måder. I hovedtanken er der 65 l , og til den er der sluttet en ekstra aflukket tank på ca. 75 l. Vandet i de 2 tanke er kloreret postevand, og det bruges til madlavning. Vi er endnu ikke begyndt at bruge af de 75 l. Desuden har vi stuvet 4 plastic  kasser med købt drikkevand på 120 l. På 14 dage har vi brugt ca. 1/3, så der skulle også være rigeligt med drikkevand tilbage.

Vi havde kun spileren oppe en enkelt gang

Ellers bruger vi tiden til at kontrollere om GPS'en viser rigtigt!  Vi tager solhøjden et par gange om dagen med sekstanten og uret. Vores omhyggelige målinger viser, at GPS'en faktisk er ganske god; den har en nøjagtighed, som er bredere end 1 sømil!

Skipper cheker lige GPS'en
Så skal  der videofilmes mens der nydes en øl
Solnedgang på Atlanten
Solnedgang på Atlanten
Fire kasser med 120 l. vand i dunke var surret på dæk
Mere solnedgang på Atlanten
Mere solnedgang på Atlanten

Vores positioner for de forløbne dage har været:

  1. Onsdag den 1 december Kl 12:00 20 24 N 32 53 W
  2. Torsdag den 2 december kl 12 00 19 47 N 34 15 W
  3. Fredag den 3 december kl 12:00 19 12 N 35 36 W
  4. Lørdag den 4 december kl 12:00 18 46 N 37 12 W

Min SSB-radio er blevet noget af et tilløbsstykke. Hver dag modtager jeg positionerne fra 5-6 både, som kun har VHF-radio. Disse positioner sender jeg så videre via SSB-radioen hver eftermiddag til net-controlleren. Vi er blevet lovet både øl og rom for vores hjælp, når vi en gang kommer i havn.

Min fornemmelse er, at vi ligger placeret temmelig godt i feltet. Vi rapporterer positioner på både, som er meget større end NETTE.

Retur til forrige side
Retur til S/Y NETT's hjemmeside
Noonsite-links til lande undervejs til Caribien
West Europa & Nord Atlantiske Øer
Azores, Bermuda, Canary Islands,Denmark, France, Germany, Madeira, Netherlands, Portugal, Spain, United Kingdom
Caribien
Anguilla, Antigua & Barbuda, Aruba, Dominica, Grenada, Guadeloupe, Martinique, Montserrat, Sint Maarten, St Barts, St Kitts & Nevis, St Lucia, St Martin, St Vincent & the Grenadines, US Virgin Islands
Informationer om Caribien
Kort Over Caribien


Copyright © 07. March 2009 Flemming Bitz . Ingen af disse breve må helt, delvis eller i omskrevet form publiceres uden en skriftlig tilladelse fra forfatteren.

My status
Ring via Skype!