19. Rejsebrev 1. del Marigo Bay, St Martin, Caribien den 1. april 2000

Hej alle!

En lille hilsen fra "NETTE" fra Marigo Bay, St Martin, Caribien.

Marigo Bay, St Martin, Caribien: 18 grader 04 minutter nord, 63 grader 05 minutter vest, den 1. april 2000.

Så er NETTE nået til øen St Martin, som ligger lige nord for St Barts og St Kitts. Vi ligger for anker ud for hovedstaden Marigo, som ligger på den nordlige del, dvs den  franske del af øen. St Martin er på størrelse med Amager og alligevel er den delt mellem 2 lande, en fransk del på den nordlige og en hollandsk på den sydlige side af øen.

Siden sidste rejsebrev har vi været på St. Kitts, St. Barts og St. Martin.

Dette rejsebrev er delt i 2 dele:

  1. Saint Kitts -dette brev
  2. Saint Barts og Saint Martin

Saint Kitts

 
Saint Kitts og Nevis Saint Kitts

Møde med Jens og besøg på et gammelt engelsk fort

Her på St. Kitts har vi for øvrigt igen mødt singlehand sejlerne Jens og Alf. Alf er svensker og singlehandsejler, og han er på vej Jorden rundt i sin 28 fods Laurin sejlbåd MICA. Alf er automekaniker og har før turen lavet en masse spændende forbedringer af sin båd. Desuden har han selv lavet sit vindror, der iflg. Jens syrede meget bredere end hans ror, som han havde givet 13.000 kr. for.

NB: Alf sejlede videre Jorden rundt fra St Kitts; men november 2003 blev han sejlet ned ved New Zealand! Læs mere her.

 I går tog vi  alle sammen med bussen op til den nordvestlige del af øen, hvor vi så et gammelt engelsk fort - det største i Caribien. Det var meget interessant.

 

Jens og Alf veneter på bussen I bussen -  Glimt af Nette for anker 

Elise Alf og Jens lige stået af bussen Alf på vej op mod fortet

På vej op mod fortet Jens besigtiger en ovn som har været brugt til at brænde kalk i

Flemming og Elise og Jens på kanten af kalkovnen Udsigt over St. Kitts
Elise og Flemming  og Alf på kanten af kalkovnen Copyright © December 2006 Jens S/Y Carita

Indgangen til fortet Udsigt over St. Kitts fra Fortet

Udsigt over St Kitts fra Fortet Udsigt over St Kitts fra Fortet
Flemming og Alf udsigt fra fortet Copyright © December 2006 Jens S/Y Carita

Udsigt over St. Kitts fra Fortet Udsigt over St. Kitts fra Fortet

Så venter vi på bussen igen I Bussen Nette for anker i Bugten ved Basseterre

I St Kitts lå vi for anker ud for hovedstaden Basseterre. Ankerpladsen blev efterhånden mere og mere urolig efter, at vinden drejede fra nord over i sydøst, og det blæste op til 10 til 15 m/s. Så vi besluttede at forlægge NETTE til lystbådehavnen, selv om det ville koste 75 kr. at ligge i havnen. Vi sejlede ind i havnen for motor med alle fortøjninger klar. Der var blot det problem, at havnen for nylig havde haft besøg af bølgerne fra orkanen Leny (november 99), så alle de flydebroer, der skulle være i havnen, var væk. Det eneste, som stod tilbage, var de pæle, som flydebroerne havde været fortøjet ved. Vi sigtede mod en tom plads til luv (hvor vinden var imod).  Elise stod på fordækket og skulle lægge fortøjningen op over pælen. Problemet var blot, at pælen var for tyk og høj - ca. 3 m - til, at Elise kunne få fortøjningen op over den. Vi prøvede 3 gange, som alle mislykkedes. Jeg kunne ikke forlade roret, fordi det blæste kraftigt, og efterhånden havde vi samlet et helt opløb, der stod og grinede af os. Til sidst opgav vi det og sejlede ud af havnen igen. I stedet sejlede vi over i den modsatte del af havnen, som lå længere væk fra byens centrum, men som lå mere beskyttet for østlige vinde. Der ankrede vi op på helt fladt vand. Stedet var praktisk, idet det ikke lå langt fra det sted, hvor vi skulle udklarere - og så var det oven i købet gratis at ligge der.

Endnu en tur med bus rundt på St Kitts; denne gang til området omkring nordspidsen af øen

Udsigt fra bussen mod St. Kitts Strand på norsøst siden af St. Kitts

Udsigt mod vulkanen på St. Kitts Unsigt mod vulkanen på St. Kitts

Lille landsby på nordsiden af St. Kitts Udsigt mod Øerne som ligger nord for St. Kitts

Elise ved en gryde der har været brugt til inddampning af sukker Ruin af Vindmølle

De sidste dage på St. Kitts brugte vi til en rundtur på øen med bus. St Kitts har en stor vulkan midt på øen, men ellers er landskabet relativt fladt med marker rundt om vulkanen. Der dyrkes primært sukkerrør på øen, og der går faktisk - rundt om øen - en lille smalsporet jernbane, som bliver brugt til transport af sukkerrør til sukkerfabrikken. Vi stod af bussen på den nordlige del af øen og gik en lang tur til den næste by. Flere steder så vi ruinerne af de gamle sukkermøller, som før mekaniseringen blev brugt til at presse saften ud af sukkerrørene. Der var også en lille hyggelig fiskerihavn Dieppe, som var beskyttet af et rev mod øst. Der lå dog ingen lystbåde der, men det var muligt for lystbåde at benytte havnen. Vi gik som sagt til den næste by med sukkerrørs marker på begge sider og med en flot udsigt til vulkanen. Fra St. Pauls tog vi bussen tilbage til Basseterre. Tiden på St. Kitts benyttede jeg også til - på en internatcafe - at få opdateret NETTES hjemmeside. Det viste sig nemlig, at det kun kostede ca. 200 kr. for at blive medlem, og så havde man 10 timers gratis adgang til nettet. En time på nettet kostede ellers 75 kr. hvilket er den normale pris for en time her i Caribien.

Dette rejsebrev er delt i 2 dele:

  1. Saint Kitts - dette brev
  2. Saint Barts & Saint Martin
Retur til forrige side
Retur til S/Y NETT's hjemmeside
Noonsite-links til lande undervejs til Caribien
West Europa & Nord Atlantiske Øer
Azores, Bermuda, Canary Islands,Denmark, France, Germany, Madeira, Netherlands, Portugal, Spain, United Kingdom
Caribien
Anguilla, Antigua & Barbuda, Aruba, Dominica, Grenada, Guadeloupe, Martinique, Montserrat, Sint Maarten, St Barts, St Kitts & Nevis, St Lucia, St Martin, St Vincent & the Grenadines, US Virgin Islands
Informationer om Caribien
Kort Over Caribien


Copyright © 07. March 2009 Flemming Bitz . Ingen af disse breve må helt, delvis eller i omskrevet form publiceres uden en skriftlig tilladelse fra forfatteren.

My status
Ring via Skype!