4. Rejsebrev:Viana do Castelo, Portugal 14. august 1999

Viana do Castelo 14 august 1999

Hej igen alle sammen - en lille hilsen fra NETTE og hendes besætning!

Så ligger vi  - dvs. Elise og jeg  - i Viana do Castelo i det nordlige Portugal - det bliver stadigvæk varmere. Temperaturen er nu mere end 30 grader om dagen. Om morgenen, før solen står op, kan der dog stadigvæk være meget koldt. Det mærker vi især, når vi sejler om natten, hvor det er nødvendig at have alt "skitøjet" på for at holde varmen.

Flag of Spain

Spanien

Vi blev længere i Coruna end planlagt, fordi vejret var for dårligt. Vinden var hele tiden i nærheden af kuling og lige imod. En dag forsøgte vi at gå ud; men efter 3 timers sejlads måtte vi returnere til Coruna. Endelig i tirsdags, den 10. august var vejret godt, vinden var gået over i nordvest, så da vi havde rundet Kap Finisterre fik vi vinden med. Vi sejlede et døgn og gik ind i Bayona, der ligger i Spanien nord for grænsen til Portugal. 

Indsejlingen til Bayona

Borgen i Bayona 

Columbus's skib "Pinta" i Bayona

Bayona var en flot by bl.a. med en stor gammel borg. Området kunne minde om en svensk skærgård eller Bornholm med en masse klipper. Byen var dog rigelig "turistet" - ingen danskere - kun spanioler og enkelte franskmænd. Bayona var for øvrigt den første by, som Columbus kom til, da han returnerede fra sin første rejse til Amerika. I havnen ligger der en kopi af et af Columbus's skibe "Pinta". 

Flag of Portugal

Portugal

Torvet i Viana do Castelo 

Viana do Castelo 

Vi forlod Bayona igen i fredags, hvor vi sejlede til Viana do Castelo. Denne tur var en rigtig Passat sejlads med vinden fra nordvest dvs. agten for tværs - ca. 10 m/sek. Vi sejlede hele distancen med kun genuaen sat, alligevel gik vi i nærheden af 7 knob. Det er for øvrigt noget af en lettelse at komme til Portugal, fordi mange - især de unge - forstår engelsk. Portugisere forventer ikke, at alle kan tale deres sprog, så de lærer, som andre "småfolk" at tale andre sprog. 

Delfiner

Delfiner

Undervejs til Bayona - ud  for Finisterre  og på vejen til Viena - så vi delfiner og flyvefisk! Delfinerne kommer i stimer 10 - 20 stykker og løber op på siden af skibet, hvorefter de overhaler skibet med 8-9 knob og dykker ned foran boven. Af og til kommer der flyvefisk ud af vandet i den modsatte retning. Jeg tror delfinerne jager flyvefiskene, som for at undslippe  flyver op af vandet.

Vi har stadigvæk små problemer med skibet!  For tiden er det ekkoloddet, som ikke virker mere - transduceren er defekt. Den blev vist nok skadet af liftens løftesele i Coruna, dengang båden var på land. Kirsten -  vores yngste datter -  har en ny transducer til montering inden i skroget - med fra Danmark, når hun kommer i næste uge. Den trefarvede toplanterne er også defekt - toppen er røget af den. Lanternen var helt ny; men kvaliteten må have været for dårlig. Vi klarer os indtil videre med det mere strømforbrugende ekstra sæt lanterner, som er monteret på hhv. prædikestolen og agterpulpiten.

Gasterne - to svenskere - som skulle sejle med fra Lisabon til Madeira, har meldt fra pga. problemer med arbejdet. Så der er ledige gastepladser for en eller to raske gaster, som har lyst til at sejle med fra Lisabon til Madeira. Passagen starter fra Lissabon i begyndelsen af september og går først til en lille ø - Porto Santo - der ligger ca 20 sm nord for Madeira. Denne passage er på ca. 500 sømil, så den vil nok tage 4 - 5 døgn. På Porto Santo er det planen at blive en lille uge, hvorefter turen fortsætter til Funchal på Madeira. Der går færger mellem Porto Santo og Madeira, så hvis man vil "stå af" på Porto Santo er dette også muligt.  De økonomiske betingelser er beskrevet på hjemmesiden: "www.move.to/nette" - dvs. minimum 100 kr. pr dag. Transport til og fra skibet er for gastens egen regning.

 

Elise

Indsejlingen til Viana do Castelo

Med venlig hilsen fra det "Gode skiv NETTE"

Retur til forrige side
Retur til S/Y NETT's hjemmeside
Noonsite-links til lande undervejs til Caribien
West Europa & Nord Atlantiske Øer
Azores, Bermuda, Canary Islands,Denmark, France, Germany, Madeira, Netherlands, Portugal, Spain, United Kingdom
Caribien
Anguilla, Antigua & Barbuda, Aruba, Dominica, Grenada, Guadeloupe, Martinique, Montserrat, Sint Maarten, St Barts, St Kitts & Nevis, St Lucia, St Martin, St Vincent & the Grenadines, US Virgin Islands
Informationer om Caribien
Kort Over Caribien


Copyright © 07. March 2009 Flemming Bitz . Ingen af disse breve må helt, delvis eller i omskrevet form publiceres uden en skriftlig tilladelse fra forfatteren.

My status
Ring via Skype!