7. Rejsebrev: Santa Cruz, Tenerife, De Canariske øer den 4. oktober 1999

Hej alle!

Santa Cruz den 4. oktober 1999

Så er NETTE nået til Santa Cruz på Tenerife. Siden sidste rejsebrev har vi været på Madeira.

Madeira

Flag of Portugal

Madeira

Turen til Funchal på Madeira (ca. 40 sømil startede fra Porto Santo i let vind. Undervejs blev jeg overhalet af nogle delfiner, som legede omkring båden i en halv time, hvorefter de syntes, at det gik for langsomt og overhaledele mig. I modsat retning kom noget brunt baskende! Det så underligt ud !!  Jeg måtte vige for ikke at sejle det ned.  Hvad var det ? Da det kom helt tæt på, så jeg til min overraskelse, at det var en stor skildpadde på ca. 1.5 m., som var på vej mod Porto Santo. Desværre nåede jeg ikke at få taget et billede af den, før den var næsten ude af syne.

På vej mod Madeira - Porto Santo i baggrunden. Kan man ikke skimte skilpadden ?
Det østligste punkt af Madeira forude Det østligste punkt af Madeira rundes
Anduvning af lille ankerbugt ved byen Machico for natten Anduvning af lille ankerbugt ved byen Machico for natten
.Anduvning af lille ankerbugt ved byen Machico for natten Anduvning af lille ankerbugt ved byen Machico for natten
Anduvning af Funchal. Thomas netop hentet i lufthavnen - bagagen mangler!

Da jeg nåede Madeira var det ved at blive mørkt  så jeg sejlede ind i en bugt ved byen Machico og kastede anker. Jeg fik pustet gummibåden op og ville sejle ind til byen for at få noget at spise. Der var en betonkaj, hvor der lå nogle fiskerbåde, så der kunne jeg ikke gå i land med gummibåden. I stedet kunne jeg nok sejle båden op på stranden. Jeg tog tilløb med motoren; men da jeg næsten var inde ved stranden, væltede en bølge ind over mig og båden. Pludselig vendte gummibåden omkring, og jeg sejlede med hovedet nedad! Kort efter lå jeg på stranden med bunden i vejret på gummibåden og med motoren under vand. Jeg var drivende våd fra inderst til yderst, så jeg opgav at få mad i land den dag. Jeg fik vendt gummibåden og soppede ud i vandet, kom op i båden, roede ud og forsøgte at starte motoren igen. Efter nogle forsøg startede den sandelig, og efter at have sejlet rundt om NETTE ca. 10 gange var motoren blevet varm og lød igen, som den skulle. Jeg ved ikke, om det er den rigtige måde at behandle en motor på, som har været under vandet,  men den har virket upåklageligt siden.

Funchal Madeira

Næste dag sejlede jeg til Funchal, som er hovedbyen på Madeira. Der var ikke plads i havnen, så jeg ankrede op uden for marinaen inden for trafikhavnens mole. Det var  helt gratis at ligge der. Alligevel havde jeg adgang til marinaens toiletter og bad, hvortil jeg lånte nøglen på havnekontoret.

I Funchal skulle Thomas komme fra Danmark og sejle med til De Canariske øer og videre derfra til Caribien. Søndag den 26. september hentede jeg Thomas i lufthavnen.

Rundtur på Madeira

De næste dage benyttede vi til sightseeing på Madeira, idet vi hver lejede en scooter. Den første dag kørte vi en lille tur op til en landsby oppe i bjergene. Vi havde ikke forudset, at tshirts ikke var den rette påklædning i bjergene, så da vi nåede frem til landsbyen, var vi blå af kulde.  Heldigvis havde de forudset det i landsbyen, idet de solgte hjemmestrikkede trøjer til ca. 200 kr. stykket, så vi købte straks en hver!

.Rundtur på scooter på Madeira Lille havn på nordvest siden af Madeira
Rundtur på scooter på Madeira - Thomas Rundtur på scooter på Madeira - Thomas
Udsigt over lille havn på nordvest siden af Madeira Rundtur på Madeira
.Rundtur på Madeira
Rundtur på Madeira- Thomas Rundtur på Madeira
Rundtur på Madeira
Rundtur på Madeira
Rundtur på Madeira
Rundtur på Madeira
Rundtur på Madeira

Det var for øvrigt en utrolig flot tur op til landsbyen, som vi rigtig kunne nyde på hjemturen, da vi ikke frøs mere.

Den næste dag kørte vi rundt på den vestlige del af Madeira. Vi startede med at køre langs sydkysten fra Funchal. På et tidspunkt drejede vi op i bjergene og kom op på et plateau på ca. 1600 m over havet. Derefter fulgte vi vejen langs bjergryggen, til vi endte nede i en lille by Porto Moriz, der ligger ved det nordligste punkt på Madeira. Porto Moritz ligger ved havet ved foden af en næsten lodret bjergskråning, hvorpå der dyrkes vin.

Fra Porto Moritz kørte vi langs kystvejen, som er hugget ind i en lodret klippevæg,  til Sao Vincent. Herfra kørte vi videre gennem et pas tværs over øen tilbage til Funchal. Også denne tur var utrolig flot.

De næste 2 dage var ikke så spændende, idet vi benyttede dem til at tætne skibet. Alle søgelænder-septre, som havde vist sig at være utætte ved skruehullerne, blev skruet ud og tætnet med Sigafleks. Så nu håber vi, at båden er fuldstændig tæt.

Læsejlet omkring cockpittet havde vist sig at være mørt, så jeg havde hos en sejlmager, der boede i en båd i marinaen, bestilt et nyt til ca 1200 kr. Da det blev leveret, var vi klar til at sejle mod De Canariske Øer-  dvs. vi ville ligge ind på nogle øer Ilhas Selvagens, som ligger undervejs. Så jeg var oppe på kontoret i den Botaniske have i Funchal for at få en tilladelse til at gå i land på øerne.

Afsejling fra Madeira - Thomas Afsejling fra Madeira
Afsejling fra Madeira - Thomas Afsejling fra Madeira
Afsejling fra Madeira
De Canariske Øer Tenerife forude Thomas 

Vi  startede den 1. oktober fra Funchal. Efter ca. en halv time for motor, kom vi fri af øen, og vinden blev frisk ca 10 - 15 sek./m. fra nordøst. Vi gik ca 5-6 knob for den lille fok på 15 m*m. Det gjorde vi indtil næste morgen, hvor vinden var løjet så meget, at vi kunne sætte den store genua.

Desværre kom vi ikke ind på Ilhas Selvagens, fordi vi nåede til dem midt om natten det andet døgn, og vi turde ikke anduve dem i mørke. Vi måtte sejle forbi med kurs mod nordspidsen af Tenerife. Vi ankom til Santa Cruz om aftenen efter ca. 52 timers sejlads og gik ind i fiskerihavnen, som har en marina. Havnen ligger desværre et stykke nord fra Santa Cruz centrum, så om morgenen fortsatte vi mod en anden marina, som ligger i centrum af byen. Prisen for at ligge her er ca. 70 kr. pr. nat.

De Kanariske øer Copyright

I de kommende dage er det vores plan at leje en bil og køre på sightseeing på Tenerife. Fra Santa Cruz vil turen derefter fortsætte mod Gr. Canaria til Aguiniguin, som ligger på den sydlige del af øen.

Hilsen Flemming Bitz fra det gode skiv "NETTE"

Retur til forrige side
Retur til S/Y NETT's hjemmeside
Noonsite-links til lande undervejs til Caribien
West Europa & Nord Atlantiske Øer
Azores, Bermuda, Canary Islands,Denmark, France, Germany, Madeira, Netherlands, Portugal, Spain, United Kingdom
Caribien
Anguilla, Antigua & Barbuda, Aruba, Dominica, Grenada, Guadeloupe, Martinique, Montserrat, Sint Maarten, St Barts, St Kitts & Nevis, St Lucia, St Martin, St Vincent & the Grenadines, US Virgin Islands
Informationer om Caribien
Kort Over Caribien


Copyright © 07. March 2009 Flemming Bitz . Ingen af disse breve må helt, delvis eller i omskrevet form publiceres uden en skriftlig tilladelse fra forfatteren.

My status
Ring via Skype!