Internet-cafeer

 

Internetcafe Roseau, Dominica

På denne side har jeg samlet informationer om de internetcafeer, jeg har besøgt.
NB: Informationerne er indsamlet omkring år 2000, så de fleste vil nok være forældede.

På min sejltur med NETTE til Caribien har vi næsten hver dag været på internetcafe for at læse og sende e-mails. Næsten alle de steder, vi har været, har der været en eller flere internetcafeer. Når vi kommer til et nyt sted, er det første, vi gør, normalt at gå til turistkontoret for at få et gratis kort over det nye område, og så spørger vi også altid om, hvor der ligger en internetcafe.

Hvad kræves der for, at man kan benytte en internetcafe til at læse og skrive mails ?

For at kunne benytte en internetcafe til at læse sine mails kræver det, at man har oprettet en e-mail "konto" med en e-mail adresse hos en udbyder, som giver mulighed for at læse og skrive mails via en web-side.
Den mest benyttede e-mail server er Hotmail, som er ejet af Microsoft, og som har flere millioner brugere. Jeg er selv en af dem.
En anden udbyder, som jeg har set, at mange bruger, er Yahoo.
Man får normalt et område på 2 M bytes, dvs. man vil kunne modtage ca 2000 breve, før "kontoen" løber over. Normalt er dette ikke noget problem, fordi man sletter de fleste mails, når de er læst.
Bugen af disse services er helt gratis, og det tager kun få minutter at få oprettet en "konto". Jeg benytter som sagt selv Hotmail, og jeg har aldrig haft problemer i de år, jeg har benyttet dem.
Når man får et internet-abonnement, så følger der normalt altid muligheden for også at få en email-adresse hos udbyderen. En sådan adresse vil kun kunne benyttes direkte, hvis udbyderen giver mulighed for at læse mailet fra en web-side. Tele Danmark, som er den største udbyder i Danmark, tilbyder denne mulighed. Hvis ens udbyder ikke giver mulighed for at læse mails via en webside så er det letteste, man kan gøre, at man får omdirigeret alle mails til en anden adresse, f.eks til en Hotmail-adresse. En anden og mere kompliceret mulighed er, at man POP'er, dvs læser mailene, når man er inde i Hotmail fra sin gamle adresse. Dette kræver dog, at ens udbyder tilbyder denne mulighed service.

Vedligeholdelse af en hjemmeside via Internet-cafe

Hvis man har en hjemmeside, som skal vedligeholdes, er der forskellige værktøjer, som kan bruges. Den normale måde at redigere en hjemmeside er at man bruger et hjemmeside-rette program af typen "What you see is what you get". Desuden skal der benyttes et program til at sende hjemmesiden op på ens hjemmeside-server et såkaldt FTP-program. På rejse vil det være praktisk at medbringe en bærbar PC med de rette-programmer indstaleret. Hjemmesiderne og e-mails kan så redigrers færdig på båden og medbringes på en diskette til internet-cafeen. Normalt er der ikke på internet-cafeen adgang til et FTP-program dvs. det er ikke muligt at beytte FTP til at sende en hjemmesiden op på ens server. En anden mulighed er hvis ens hjemmeside-server har defineret en service-side (web-side) hvorfra det er muligt at sende nye sider op til hjemmeside-serveren. Ikke alle udbydere tilbyder denne service. Den amerikanske udbyder Geocities - som er en af de servere jeg har benytter - har defineres denne service.

Der er mange typer af internet-cafeer

Mange er almindelige cafeer, som blot har stillet nogle PC'er op i et hjørne. Andre har fokuseret mere på maskinerne og har derfor mange maskiner, og ofte er der mulighed for at få en forfriskning. Andre er PC forretninger, som har opstillet nogle PC'er i et hjørne. Her må man selv medbringe forfriskninger, hvis man har behov for det. Atter andre er indrettet som "spillesale", hvor unge mennesker kommer for at spille på PC'erne. Flere er biblioteker har opstillet maskiner, som giver mulighed for at surfe på internettet. Endelig er der posthuse, hvor der i et hjørne kan være opstillet 1 eller 2 maskiner.
Næsten alle steder kan man medbringe sin egen diskette med et færdigredigeret brev, som blot kopieres ind i mailet, før det sendes. Man kan også bruge disketten til at kopiere lange breve ud på og så vente med at læse dem på sin lokale PC.
Har man en hjemmeside, som man skal have vedligeholdt, er dette også muligt.

Hvad koster det?

Man betaler for den tid, man sidder ved maskinen på en internetcafe. Priserne kan variere meget. I Caribien ligger de ofte omkring 50 kr for en halv time. Ofte er er prisen dyrere for de første minutter, man sidder ved maskinen, hvorefter prisen falder. Her er et eksempel på fra Irske pub, Crutz Bay, St. John, US Virgin Islands:

 
Internet Access Rates:
1-15 minutes $3.00
16-30 minutes $5.00
31-45 minutes $8.00
46-60 minutes $10.00
Notebook Access
15 minutes for $8.00
Package Deals:
3 hours $25.00
5 hours $40.00
10 hours $80.00.
.

Andre muligheder for at modtage e-mails

Mobiltelefon:

Hvis man sejler i kystnære områder i Europa, vil man kunne modtage emails via en mobiltelefon, som tilsluttes en PC. Jeg har ikke selv et sådant system; men jeg har set, at det fungerer på andre både. Det er dyrt, hvis man benytter et dansk mobiltelefonselskab, hvor prisen ligger melem 10 og 20 kr pr minut. Et problem ved at bruge en mobiltelefon er, at det kan blive meget dyrt, hvis folk sender store mails til ens konto, f.eks mails med billeder. Jeg hjalp en i La Coruna med at få opsat systemet, og det virkede. Vi fik uden problemer læst de første 2 mails. Så var der pludselig et meget stort mail, på mere end 1 Mbyte, som blokerede for læsningen af de efterfølgende mails. Heldigvis havde den pågældende Tele Danmark som internetudbyder, og Tele Danmark giver mulighed for, at man via en webside kan gå ind og slette et mail. Den mulighed blev benyttet til at slette det blokerende mail.

INMARSAT-C

INMARSAT-C er et maritimt kommunikationssystem, som bla. giver mulighed for at sende og modtage emails på oceanerne. Systemet indgår desuden i det internationale nødsystem GMDSS og giver det mulighed for at sende nødmeldinger og automatisk at få sendt sin position.
Systemets består af en lille antenne og en elektronisk box på størrelse med en telefonbog, og det koster ca 20.000kr, der til kommer så udgiften til en PC, hvis man ikke allerede har en sådan. Systemet er langsomt, og der er dyrt (0.19 $ for 32 tegn) at bruge systemet. Jeg har mødt flere, som når de er i land, benytter sig af en Hotmail-adresse for at spare penge. Et af de mest solgte systemer fremstilles af det danske firma Trane & Trane
Under vores sejlads over Atlanten deltog vi i ARC-racet, og i dette race blev vores positioner via almindelig maritim kortbølgeradio skrevet ned af skibe med INMARSAT-C og sendt som e-mails til Cows i England, hvor de blev lagt ud på internettet. Læs mere om Inmersat.

Iridium

Iridium er et helt nyt telefonsystem, som virker overt hele Jorden. Jeg har hørt om flere både, som har dette system. Det er dog også meget dyrt at bruge. Læs mere om Iridium:

NB: De sidste rygter om Iridium-systemet er at firmaet efter at være gået konkurs nu er blevet åbnet igen!

Andre Systemer SSB HF-radio

Der er andre systemer på vej som Iridium systemet. En helt anden måde skulle være at benytte en kortbølgeradio til at sende e-mails. Jeg har læst en masse om det på internettet; men jeg har kun mødt en enkelt båd, som brugte denne mulighed.

Her er  nogle informationer, som jeg fik i Ponta Delgado, Sao Miguel på Azorerne efter et besøeg paa en svensk baad: "PIKANT" fra Goeteborg: amatør-e-mailadresse til båden: sm6xgt@winlink.org (bemærk den første del af e-mailadressen er den svenske radioamatørens kaldesignal) eller hotmnail: pikant32@hotmail.com

De havde SSB email system, som bestod af følgende komponenter:


Modemet var koblet til radioen via mikrofon-indgangen og hoejtaler-udgangen.
Til modemet var der koblet en bærbar PC med Win 95, som brugte en programpakke fra: http://www.airmail2000.com.
Til wejrfax blev programmet:http://www.jvcomm.de brugt.
Systemet blev brugt til at modtage og sende e-mails fra skibet via den svenske amatør-e-mail-adressen: sm6xgt@winlink.org. Jeg har kommunikeret med PIKANT via denne e-mail adresse mens hun sejlede ved Azorerne, og jeg kan bekræfte at det virker.
Desuden blev det brugt til at modtage vejrkort dvs. faximili-vejr-kort fra diverse statioer, som udstender disse.

Hele systemet var leveret fra en svensk leverandoer: http://www.srsab.se

Liste over internet-cafeer

England

Dover

 1. På biblioteket i centrum er der gratis adgang til internettet.
 2. I Inkøbscenteret over for busstationen.

Portsmouth

 1. Hoved-biblioteket i centrum.
 2. En PC forretning i udkanten af byen.

Falmouth

 1. 1. På biblioteket i centrum.

Spanien

La Coruna

 1. "La Weberia" ved den nordlige strandpromenade. Sporvognen - den eneste i byen - går fra Marinaen og har endestation ikke langt fra Cafeen. Cafeen er mest besøgt af unge mennesker, som bruger maskinerne til at spille på. Det er meget billigt, ca 100 pesetas for en halv time. Kom tidligt på dagen, ellers vil alle maskiner være optaget
 2. I sidegaderne bagved ligger der desuden flere cafeer af same type.

De Canariske Øer,Tenerife, Santa Cruz

 1. På et cafeteria oppe i byen af bakken i en sidegade ved den store plads. Vi brugte som regel cafeen til også at spise morgenmad på.

De Canariske Øer, Gr. Canaria, Las Palmas

 1. I en PC foretning lige over for det store fodboldstadion.
 2. Internetcafe i en sidegade halvvejs mod havnen i forhold til ovenstående PC-forretning. Det koster her kun det halve af PC forretningens gebyr; men man kan ikke benytte sin egen diskette. Stedet besøges primært af unge, som kommer for at spille på maskinerne. Stedet har også åbent om aftenen.

Portugal

Viana Do Castelo

 1. Internetcafe i en sidegade i nærheden af turistkontoret, som ligger midt i den gamle by

Porto

 1. Internetcafe ligger midt i byen på den store avenu, oppe for enden af bakken, på venstre side, nede i et kælderlokale.

Cascais ved indsejlengen til Lisabon

 1. Kopieringsforretning midt på bakken af gågaden, mod stationen til venstre, i et lille center i kælderen. Prisen er høj, og der er kun een maskine. Til gengæld kan man få kopieret søkort i fuld størrelse til særdeles rimelige priser!

Lisabon

 1. 1. Telefonmuseet har en internetcafe med særdeles hurtige maskiner og til særdeles rimelige priser. Museet ligger i Lisabon ikke langt fra endestationen af S-banen til Cascais.

Madeira, Porto Santo

 1. I en sidegade til vejen fra havnen til byen ligger den på første sal - lige over for banken.

Madeira, Funchal

 1. På en skole "Colombus-skolen" i cafeteriet, som ligger til højre ved foden af bakken på den vej, som gaar mod vest op langs parken, som ligger parallel med havnen.

Azorerne (Portugal)

Horta på Fajal

 1. Der er en internetkafe i en sidegade bag ved torvet i centrum.
 2. Der er også et par computere med forbindelse til internettet i en PC-foretning på hovedgavden lige før frugttorvet.

Ponta Delgado på San Miguele

 1. I det store indkøbscenter ud til havnen er der en kafe i boghandlen på 1.
 2. Der er også i det samme indkøbscenter i en PC-foretning på næste sal.

Caribien

St. Lucia

Rodney Bay Marina

 1. I marinaen på første sal ved siden af rejsebureauet.

Castrice

 1. På første sal i telefonhuset, som ligger på hovedgaden, hvor der står en masse telefonbokse langs gaden - ikke langt fra Mac Chicken restauranten. Den bedste og billigste på St Lucia.

Marigot Bay

 1. I forretningskomplekset på halvøen ved indsejling til bayen.

St. Vincent - Grenadinerne

Bequia

Internetcafe Bequia

 1. Lige ved dingybroen i Port Elizabeth på den nordlige side af Admiralty Bay
 2. Inde i byen Port Elizabeth nær frugttorvet.
 3. Lidt uden for byen Port Elizabeth oppe af bakken

Union Islands

På hovedgaden i Clifton hos telefonselskabet på vej mod den anden større by på øen Ashtom

Martinique (Frankrig)

La Marin

 1. I marinabygningen på første sal mod nord.
 2. I det nybyggede forretningskompleks ved vejen, som går forbi marinaen på vej mod øst.

Fort De France

 1. På postkontoret som ligger på den gade, der går parallel med den store park ved fortet. Man køber et telefonkort ved skranken for 50 fr, som kan bruges i 30 minutter
 2. En restaurant lige ved posthuset på første sal

St. Piere

 1. På posthuset på hovedgaden. Man køber et telefonkort ved skranken for 50 fr, som kan bruges i 30 minutter

Dominica

Roseau

Internetcafe Roseau, Dominica

Internet-cafe ved den sydlige busstation i en hjørnecafe på første sal. En rigtig cafe med servering til rimelige priser.

Portsmouth

 1. Hos telefonselskabet, hvor man først skal købe et telefonkort, som skal stikkes i maskinen.
 2. På den samme side af gaden som telefonhuset mod nort på første sal

Guadalupe, (Frankrig)

Iles de Saints

 1. I en lille kiosk lige ved færgelejet

Pointe A Pitre

 1. I marinen i telefonhuset som ligger ved siden af vaskeriet

Antigua

Falmouth Harbour

 1. I den vestlige marina-bygning ved dingy-havnen
 2. I den øslige marina-bygning i en lille cafe
 3. Telefonselskabet på 1. sal i marina-bygningen ved siden af boghandel

Saint John's

 1. På pladsen ved enden af gaden, der går ned mod cruising-kajen

St Kitts

Basseterre

 1. Sidegade øst for Circus-pladsen i kælderen.

St. Barts (Frankrig)

Gustavia

 1. Hovedgaden bagved havnekontoret på første sal.

St. Martin (den franske del).

Marigot

 1. Biblioteket, mange maskiner, disketter kan ikke medbringes!
 2. Smøje til gade Rue de Libery efter posthuset og efter en radioforretning.
 3. I det store indkøbscenter ved fødevarecentret Martch mod nord ved udkanten af byen. En cafe midt på torvet har en enkelt computer.

St. Croix (US. Virgin Islands)

Christianssted

   

 1. Paa biblioteket. Disketter kan ikke benyttes

   

 2. Ved indkoebscentret ved marianen hvor indklareringen foregaar, i en foretning, som saelger software til PC'er

St. John (US. Virgin Islands)

Crutz Bay

 1. I kommunikationscenteret bag ved hovedgaden
 2. I den Irske pub længere nede af gaden

 

Irsk pub på St John

Internet kafe i irske pub på St. John

St. Thomas (US. Virgin Islands)

Charlotte Amalie

 1. Ved marinaen i et kommunikatiomnscenter. Samme sted saelger der ogsaa billige telefonkort - spoerg om det kort, som giver den billigste taletid til Danmark.
 2. En Cafe ved havnefronten. Ikke langt fra Pitza Hut paa vej mod lufthavnen. Disketter kan ikke benyttes! (maaske alligevel proev med Ctrl-tap)
 3. Ved marinaen i det foerste foretningskompleks, er der en internetkafe, hvor adgangen til internettet er helt gratis, hvis man blot koeber en drink f.eks. en cola! Man faar fuld adgang til internettet; men det er kun muligt at skrive paa disketter, laesning er blokeret.

Bermuda

St George

Internetkafe - helt gratis - i Sømandskirken St. Georg, Bermuda

 1. I sømandskirken for enden af gaden "Viktoria" ligger der en kirke hvor der er gratis adgang for sejlere til internettet.
 2. Der er fler andre internetkafeer i byen. Bla hos sejlmageren men alle er meget dyre.
Retur til forrige side
Retur til S/Y NETT's hjemmeside
Noonsite-links til lande undervejs til Caribien
West Europa & Nord Atlantiske Øer
Azores, Bermuda, Canary Islands,Denmark, France, Germany, Madeira, Netherlands, Portugal, Spain, United Kingdom
Caribien
Anguilla, Antigua & Barbuda, Aruba, Dominica, Grenada, Guadeloupe, Martinique, Montserrat, Sint Maarten, St Barts, St Kitts & Nevis, St Lucia, St Martin, St Vincent & the Grenadines, US Virgin Islands


Copyright © 07. March 2009 Flemming Bitz

My status
Ring via Skype!