Enghusene Sydkajen 19 Frederikssund

På denne side har jeg samlet nogle billeder fra Sydkajen i Frederikssunds udvikling gennem årene fra 2004.

Billeder fra byggeriet af kanalen ved Sydkajen 2006-2007 Klik her

Enghusene
Enghusene
Sydkajen, Frederikssund
Plan over området
Vores nye hus - prøvehuset der er magen til - Indgang med Carport.
 
 
Vores hus bliver som nr. 2 efter endehuset
Stuevindue Vindue på  1.sal
Vindue i værelse på 1.sal Vores hus bliver dom det midt i billedet
Indkig til entreen
Indkig til stuen
Elise I entreen med gæstetoilettet til højre Her er så gæstetoilettet
Her er så udsigten fra stuen i prøvehuset. Persiennen sidder udvendig den er på hjul og kan skydes frem og tilbage foran vinduet. Normalt er den i den positionen ud for det vinduer, der kan åbne. Udsigt fra vores hus i fotografens position vil være ud over fjorden.
Stuevinduet åbnes indad. Det kan også bringes til at vippe for neden og åbne for oven Vinduet på 1.sal i det soveværelset åbnes udad
Udsigt fra søster-hus fra 1.sal
 
 
Stuen set ud mod indgangen
Her er så et billede af køkkenet
Mere køkken
 
Det lille værelse på 1.sal, Vægen til højre vil vi have fjernes således at det lille værelse og soveværelset bliver lagt sammen. Radiatoren flyttes hen til vægen til venstre for vinduet.
1. sal udsigten fra soveværelsesvinduet
1.sal udsigten fra soveværelset. Klokken er så solen netop har passeret syd  ca.. kl 1247. Vores udsigt vil være helt fri - uden fiskerhuse
udsigten fra badeværelset
Badeværelses møbel med håndvask medlagt en massiv egetræsplade.
Badeværelses møbel med håndvask medlagt en massiv egetræsplade og med spejl Smart detalje med gibber hvor afløbet går igennem
Badeværelset 1.sal med brusenichen og toilettet 1.sal kog ind i det lille værelse og soveværelset - fra gangen lige oven for trappen - de 2 værelse vi  vil  slå sammen
1. sal. kig ind i soveværelset - fra gangen lige oven for trappen Så er vi i stueplanet med kig ind i kosteskabet under trappen. Der er 2 døre, som åbnes ind til kosteskabet
Udsigten fra terrassen fra et tilsvarende hus 2. fase af bebyggelsen. Teltet bliver selvfølgelig fjernet
Som vores udsigt cirka vil blive - stablen, masten, jorddyngerne og alt det andet rod bliver selvfølgelig fjernet
Udsigt fra den østlige del af Stenværkshavnen mod Enghusene
Udsigt fra den søndre stenmole i Stenværkshavnen mod Enghusene
Udsigt fra "vores" havn - stenværkshavnen - enden af "vores" blok kommer til at ligge der hvor lysmasten står
Udsigt fra "vores" strand mod Enghusene
Udsigt fra "vores" strand mod Enghusene 
Udsigt fra roklubben mod Enghusene
Udsigt fra restauranten mod Stenværkshavnen
Udsigt fra restauranten mod  Enghusene
Udsigt fra restauranten mod  Enghusene
 
Udsigt fra den anden side af fjorden - der hvor den gamle jernbane-dæmning går ud i vandet ud i vandet - mod Enghusene
Udsigt fra den anden side af fjorden - der hvor den gamle jernbane-dæmning går ud i vandet ud i vandet - mod Enghusene
Udsigt fra Tørslev have på den anden side af fjorden med Enghusene
Udsigt mod bebyggelsen fra syd ved enden af den lille havn
Udsigt mod bebyggelsen fra syd ved enden af den lille havn
Udsigt med vest på den anden side af den lille havn
Stranden mod syd syd for den lille havn
Fra stranden syd for bebyggelsen
Udsigt mod Enghusene fra stenmolen i Stenværkshavnen. Vores blok vil blive bygget ved lysmasten ved broen
Den lille stenværkshavn lige neden for blokken. Vores bloks forkant kommer ca. til at ligge der hvor lysmasten står
 
 
Plan for byggeriet. Vores hus er det hvor udsigts-vinklen er markeret med blyant
 
 
 
 
 
 
 
   
   
  Søkort med udsigtsvinklen markeret
Søkort med udsigtsvinklen markeret Søkort med udsigtsvinklen markeret
Plan over området

14. maj 2003

Her har jeg samlet de verse meddelelser der har været publiceret om vores projekt.

 Pressemeddelelse

Sydkajen - en af Danmarks smukkeste beliggenheder

Kuben Byg A/S har erhvervet en af Danmarks smukkeste byggegrunde – Sydkajen – i Frederikssund. Et nyt eksklusivt byområde med vand til alle sider.

Områdets smukke beliggenhed midt i Roskilde Fjord kombineret med nærheden til den dynamiske bymidte, butiksstrøg og S-togstation, gør Sydkajen unik.

Af de i alt 117 boliger har Kuben Byg A/S nu startet 1. etape med 31 boliger. Boligerne opføres af entreprenørfirmaet Skanska Danmark A/S.

Bebyggelsen på Sydkajen er tegnet af arkitektfirmaet Mangor & Nagel, som med stil sikrer opførelse af et moderne byggeri tilpasset den unikke beliggenhed direkte til fjorden. Der opføres både lejligheder i ét plan og rækkehuse i to plan.

Lejlighederne – Kajhusene – ligger direkte på den brede havnepromenade med storslået udsigt over fjorden. Alle lejlighederne har gennemlyste stuer med store altaner eller terrasser. Der er elevator til alle lejligheder, som er mellem 83 og 117 m2.

Rækkehusene – Enghusene – opføres i 3 klynger, som åbner sig mod syd til Stenværkshavnen. Med de små gårdhaver mod gårdrummet og terrasserne mod engen, er der de bedste muligheder for at nyde udsigten og solen hele dagen. Enghusene bliver på mellem 116 og 132 m2.

Foruden kanalen, stamvejen og den brede havnepromenade, vil Frederikssund Kommune anlægge Tippen som et nærkreativt område for byens beboere og Nokken med fritidsfiskernes små røde huse.

Der har på forhånd været stor interesse, og mange af boligerne i 1. etape er allerede reserveret.

Kontantprisen på boligerne er på mellem kr. 1.795.000,- og kr. 3.195.000,- og vil være klar til indflytning ultimo 2004. 

 

FLYT TIL NYT!

Attraktiv rækkehus med øst- og vestvendt udsigt, som forventes indflytningsklar 1. februar 2006.

Suveræn beliggenhed i dejlige maritime omgivelser med vandudsigt til Roskilde Fjord og klods op af Frederikssund Havn. Tæt ved institutioner og kun få minutter fra Frederikssund Bymidte, der indeholder et stort og varieret udbud af indkøbs- og detailforretninger. Endvidere er et nyt Føtexcenter lige åbnet, som blot ligger få minutters gang herfra.

Rækkehuset indeholder 4 værelser, køkken, badeværelse, gæstetoilet og entre. Derudover er boligen forsynet med terrasse, gårdhave, udhus og egen carport.

Der anlægges som standard; klinkegulv med gulvvarme i bad og toilet. Alle øvrige rum har som standard aske- eller bøgelamelparketgulv.

Hårde hvidevarer af god kvalitet medfølger.

Facaderne er skalmurede med blødstrøgne teglsten, som sækkeskures i opmuringen, således at facaderne fremstår med et let kalkslør. Bagmur opføres i beton eller letbeton. Der er ensidig taghældning mellem 5 og 10 grader, der beklædes med sort tagpap. Afslutninger, tagrender og nedløb udføres i zink.

Udadgående vinduer og skydedøre udføres i træ/alu.

De vil, som kommende køber, havde indflydelse på at sætte Deres helt eget individuelle snit over valget af boligens indvendige materialer, således at boligen får lige netop det udseende, som De kunne tænke Dem. Vær opmærksom på, at valgmulighederne selvfølgelig er størst, jo tidligere i forløbet De køber.
Kontakt os for at rekvirere salgsmaterialet og/eller specificeret salgsopstilling med vejledende finansieringsforslag, eller blot for at få nærmere information om byggeriet samt oplysning om hvornår vi afholder åbent hus i vores fremvisningsbolig.
 

Boliger med maritim ånd

Kajhusene og Enghusene fuldender opblomstringen af havneområdet i Frederikssund

Sydkajen fuldender visionen om at omdanne den tidligere erhvervshavn i Frederikssund til et attraktivt boligområde, hvor boliger i høj kvalitet integreres i et naturskønt område med fjordudsigt. Boligerne er placeret rundt om et havnebassin med veteranskibe, der kaster en maritim ånd over stedet.

Den nye bydel mod Roskilde Fjord består af Nordkajen, Østkajen og nu Sydkajen, der indeholder to bebyggelser: Kajhusene og Enghusene – i alt 115 boliger og et fælleshus beliggende på en halvø adskilt fra land ved en udgravet kanal som forbinder havnebassinet på den ene side og indløbet ved Stenværkshaven til den anden.

- Vi har tilstræbt en arkitektur, der spiller sammen med omgivelserne og bliver en integreret del af både havnemiljøet og kystmiljøet . Derfor er der også blevet anvendt materialer og farver i et enkelt formsprog der er i samklang med byen og Fjorden, siger arkitekt Torben Nagel fra arkitektfirmaet Mangor & Nagel A/S i Frederikssund.

Tidligere erhvervsområde

Da byggeriet opføres på et tidligere erhvervsområde, der tilmed er placeret på en kunstig skabt halvø, er funderingen udført med jernbetonpæle. Piloteringen har været præget af stærkt varierende jordbundsforhold, hvor det bærende lag bestod af ler, silt eller sand. Disse forhold har vanskeliggjort pæleramningsarbejdet, og har været den største udfordring ved byggeriet. En anden udfordring var nogle gamle kranfundamenter, som blev fundet under udgravningsarbejdet. Fundamenterne blev fjernet ved bortsprængning og derefter transporteret væk i små stykker.

Bygningernes fundamenter og terrændæk er af pladsstøbt beton, som har muliggjort en stor optimering af pæleplacering og -antal, fortæller Søren Nissen fra ingeniørfirmaet Lemming & Eriksson A/S, der har været rådgivende ingeniør for konstruktioner.

Let og elegant

Boligernes facader er opført i blødstrøgne vrangvendte teglsten, der er sækkeskuret under opmuringen, så den murede facade fremstår med et let farvepigmenteret kalkslør. Der er blevet lagt vægt på lethed og derfor er en del af facaderne udført med listebeklædning i varmebehandlet fyr, som er med til at give et varmt indtryk af facaden ud mod havnebassinet. Facaden er desuden i relief og der er anvendt bevægelige skydeskodder i træ, håndbetjent med faste lameller som giver facaden sin egen dynamik.

Bygningernes konstruktion er udført i bærende betonelementer, med etagedæk af forspændte huldæk-elementer – Expan A/S har leveret de i alt 7.500 kvm elementer af letklinkerbeton til bagmure og skillevægge.

Kajhusene er opført i tre etager, hævet op på en ca. 60 cm høj bastion og med en flad tagkonstruktion. Boligtyperne i 1 plan varierer fra 2 rum på 84 kvm til 3 rum på 117 kvm.

- Der er skabt meget lyse og rummelige boliger med kontakt til naturværdierne lige uden for vinduerne og samtidig er der tale om fleksible boliger opnået gennem skydedøre og mobilt inventar, fortæller Torben Nagel.

Facaderne er udført af VELFAC 200, 100 og 600 i granitfarver, forskellige typer glas til facaderammer (silketryk, emaljeglas), ligesom der er anvendt facaderammeløsninger ved facadeadskillelsen.

Udsigt til natur

Boligerne har markante glasfacader der giver et stort lysindfald og en fantastisk udsigt til Fjorden. Boligerne har skydeglaspartier på begge sider og samtidig er boligerne skabt til naturnydelse. Der er således udeopholdsarealer til begge sider med terrasser eller rummelige altaner.

Langs Kajhusene mod havnebassinet er der anlægges en promenade og et mindre torv, der er udset til at blive naturligt samlingssted for beboerne.

Rækkehuse

På den modsatte side af Kajhusene ligger Enghusene med 57 boliger opført, bestående af stokbebyggelse i grupper omkring et torveagtigt fællesareal. Stokkene placeres endvidere på en måde, så der er direkte udsigt eller skråt kig over vandet. Der er tale om rækkehuse i to etager med lav taghældning.

Alle boligerne har terrasse og/eller altan, ligesom der er etableret glaskarnapper de steder hvor der er behov for en optimering af udsigten. Også her er der tale om gennemlyste og rummelige boliger med store glaspartier på begge sider. Desuden skaber indvendige balkoner og nedkig fra 1. sal en del rummelighed. Løsningen med de indvendige halvsvingstrapper op gennem den enkelte bolig har Forenede Trappefabrikker i Ølgod æren for. Afhængig af hvilken gulvbelægning i træ, som beboerne har valgt er trapperne leveret i samme træsort, ligesom virksomheden har sørget for håndlister og midterbrystning. Det er Jutlandia Gruppen, der har leveret gulvbelægningen, DanPlank/DanParket i mange forskellige træsorter – i alt 13.400 kvm.

I modsætning til de øvrige bebyggelser omkring havnen er der anvendt næsten flade tage med en taghældning på kun 5-10 grader således at byggeriet dominerer kystlandskabet mindst muligt . Tagbelægningen er tagpap, leveret af Skantag A/S i Skanderborg, der også har stået for tagisoleringen og ellers er afslutninger, tagrender og nedløb udført i zink.

Sydkajen, Frederikssund

Havnenære boliger i Frederikssund.


Sydkajen, FrederikssundProjektet er resultatet af en konkurrence afholdt i 2001.
Der forudsættes opført i alt 124 moderne, attraktive udsigtsboliger på det tidligere havneareal, med et gennemsnitligt bruttoetageareal på ca. 110 m². Det er Kubens intention, at bebyggelsen bliver af høj arkitektonisk standard. Bebyggelsen tilpasser sig ved materialer og dimensioner byen og de nye bebyggelser, der allerede er opført eller under opførelse på havneområdet.
Skitseforslaget udnytter den enestående beliggenhed og understøtter den maritime stemning i området - Frederikssunds nye ansigt mod Fjorden.Sydkajen, Frederikssund

Bygherre: Kuben Byg A/S
Byggesag: Sydkajen, Frederikssund
Størrelse : 124 boliger
Opført år : Konkurrence vundet 2001, forventet byggestart 2003

Rådgivere:
 
Arkitekt: Mangor & Nagel A/S Arkitektfirma

 

 

Kajhusene på Sydkajen i Frederikssund

Sydkajen

Det tidligere havneareal i Frederikssund i Nordsjælland er under forvandling. Attraktive udsigstboliger skyder op i en maritim bydel, der bliver kaldt for Frederikssunds nye ansigt mod fjorden. Seneste skud på stammen er Kajhusene og Enghusene på Sydkajen.

Frederikssund i Nordsjælland bliver i de kommende år hjemstedet for en stor byggeplads for Skanska. For Kuben skal Skanska bygge første etape af i alt 117 boliger, der ligger som en halvø ud i Roskilde Fjord.

Udsigtsboliger
Boligerne åbner sig mod vandet og inviterer lyset indenfor. Den nye bebyggelse på Sydkajen i Frederikssund er delt op i to: Kajhusene, der er lejligheder i tre etager, og Enghusene, der er rækkehuse. De attraktive boliger på det tidligere havneareal bliver i gennemsnit 110 kvadratmeter.

Boligerne tilpasser sig ved materialer og dimensioner byen og de nye bebyggelser, der allerede er opført eller under opførelse på havneområdet. Kajhusene og Enghusene udnytter den enestående beliggenhed med store vinduespartier.

Første etape
I første omgang opfører Skanska 31 boliger, men senere bliver der mulighed for at bygge yderligere etaper op til totalt 117 boliger.
"Etape 1 på Sydkajen består af 31 boliger. Vi har kontrakt på de to efterfølgende etaper, men hvornår de skal bygges afhænger af salgstakten," fortæller regionschef Leif Martin Jensen fra Skanska.

Kuben kræver fleksibilitet
Skanska har tidligere bygget for Kuben blandt andet 24 lejligheder i Heibergs Have på Østerbro i København og godt 200 boliger i Ørbækgård boligkomplekset i Hørsholm. Kubens projektleder på Ørbækgård var Christine Jørgensen, som også er Kubens projektleder ved byggeriet i Frederikssund.

"Kuben havde et rigtig godt samarbejde med Skanska på den sidste etape på Ørbækgård, og jeg ser frem til samarbejdet på Sydkajen," siger Christine Jørgensen og pointerer, at Kuben stiller høje krav til samarbejdspartnere.

"I Kuben kan vi godt være svære at arbejde sammen med. Vores boligkøbere skal have mulighed for mange tilvalg, og det kræver en entreprenør, der både er villig til at være fleksibel undervejs i projektet og dygtig til at løfte opgaven på de betingelser," understreger Christine Jørgensen. 

 

Beliggenhed:

Sydkajen, 3600 Frederikssund

Bygherre:

Kuben

Entrepriseform:

Totalentreprise

Byggeperiode:

September 2003 -  oktober 2004

Kontraktsum:

36 mio. kr.

Omfang:

31 boliger

Arkitekt:

Mangor og Nagel

Ingeniør:

Konstruktioner: Lemming & Eriksson A/S
Installationer: Henrik Larsen

Kontaktperson:

Projektleder Stig Andersen,
tlf.: 21 63 21 68

   

Frederikssund melder fuldt hus

19.10.2005
Med Mangor & Nagel som det dominerende arkitektfirma har Frederikssund Kommune fået omdannet den gamle industrihavn til et dejligt boligkvarter med vandudsigt

Af Gitte Just
 
 
 
Onsdag åbnede restaurant Toldboden, som er indrettet i det ombyggede gamle toldhus på havnen i Frederikssund. Dermed er planen næsten fuldbragt. Den plan som Frederikssund Kommune har arbejdet på siden 1992, hvor man besluttede at omdanne den gamle industrihavn til et moderne bykvarter.

Bydelen skulle rumme over 300 boliger med udsigt til vandet plus et stort indkøbscenter, Føtex, en havnepromenade, en kanal, en grøn udsigtspark, kaldet Tippen, og en raffineret havneplads, anlagt af landskabsarkitekt Stig L. Andersson.

Der blev lukket og slukket for havnen som erhvervshavn i januar 1998. Da havde byrådet godkendt helhedsplanen, og omkring årtusindskiftet gik byggekranerne i stilling.

I dag er der seks forskellige boligbyggerier på det gamle havneareal, hvoraf hovedparten er tegnet af arkitektfirmaet Mangor & Nagel, som bl.a. har tegnestue i Frederikssund.

Det nyeste og sidste byggeri er også det største. I alt 117 boliger på det område, der kaldes Sydkajen, og som i dag nærmest er en ø, fordi en (forholdsvis) nygravet kanal afskærer halvøen, der stikker ud i fjorden, fra fastlandet.

På Sydkajen ligger både Kajhusene og Enghusene.

Den ene afdeling er i tre etager og indrettet med lejligheder på mellem 84 og 89 kvm, alle tre-værelses. De er bygget ud til havnebassinet og promenaden, og herfra har man kig over til Nordkajen og Amsterdamhusene, det næststørste af de seks boligprojekter med 54 lejligheder og fem rækkehuse, tegnet af Arkitema.

Frit udsyn til soveværelset

Kajhusene er rolige, gule bygningskroppe, flade tage med svag hældning, glasaltaner og store indfældede vinduespartier, som giver et fint udsyn, men selvfølgelig også et tydeligt indblik.

Det påpegede en af håndværkerne, vi mødte under vort besøg mellem husene, og han skulle i hvert fald ikke nyde noget af at bo et sted, hvor man kan kigge lige ind i soveværelset. Det må man jo medgive ham, at man kan. Ikke mindst i Enghusene, der består af lutter rækkehuse i to etager.

»Boligerne er gennemlyste med store glaspartier på hver side af huset,« står der i forårets salgsannoncer for prospektet, og det betyder i praksis, at man kan se mønstret på sengetæppet på 1. sal, når man går forbi ude på vejen. Det kræver nonchalance og/eller stor ordenssans.

Når man går forbi, kan man også se, at der mangler gulv i en del af Enghusene. De er midlertidigt blevet fjernet for at udbedre nogle byggeskader, som er opstået i første etape.

»Der er er trængt regnvand ind på grund af en konstruktionsfejl ved vinduerne,« fortæller projektkoordinator Morten Hansen fra entreprenørfirmaet Skanska, »og det har intet at gøre med, at boligerne ligger ved vandet.« Men beboerne har været nødt til at flytte ud eller op på 1.-salen, mens husene blev »tørret op«.

Rækkehusene er samlet i korte rækker, placeret forskudt for hinanden, og ind imellem er der udvidelser til mindre pladser, som åbner for udsynet til stenværkshavnen. De hyggelige, gammeldags fiskelejer (der er efter sigende tre lejer) ligger i kanten af en hesteskoformet havn, og skal man tro den dame, der gik forbi i badekåbe, kan man også her finde et sted at få en svømmetur.

Alle vender gavlen til fiskelejerne, men har alligevel glimrende fjordudsigt, og bag dem ligger Tippen, et 15.000 kvm stort område, der i kommuneplanen er omtalt som en udsigtspark, men som ifølge den ansvarlige byplanlægger, Charlotte Nøhr Larsen, ikke har fundet sin endelige bestemmelse. Hvordan og af hvem, parken skal planeres, overvejer Frederikssund Kommune stadigvæk. Den og så anden halvdel af kanalen, som graves ud til næste år, skulle være sidste spadestik i den plan.

 

 

Her nogle links til projektet: